Φυσικοθεραπευτήριο Φουντουλάκη-Τσουρουνάκη

Ο Τίτλος του άρθρου

Ο υπότιτλος του άρθρου που ίσως να είναι λίγο μεγάλος αλλά καλό θα ήταν να μην ξεπεράνει τις 300 λέξεις

Η ενέργεια WINBACK είναι ένα ρεύμα υψηλής συχνότητας που κυμαίνεται μεταξύ 300kHz και 1MHz που επιταχύνει τη “φυσική αναγέννηση” των βιολογικών ιστών. Η χαμηλή της ένταση την καθιστά μια εντελώς μη επεμβατική και 100% φυσική ενέργεια για το ανθρώπινο σώμα.

Ταχύτερη αποκατάσταση

Η ενέργεια WINBACK προκαλεί στο κυτταρικό περιβάλλον μια ροή ιόντων με εξαιρετικά ταχείες ηλεκτρικές ταλαντώσεις. Οι ταλαντώσεις αυτές αυξάνουν την διαπερατότητα της κυτταρικής μεμβράνης. Έτσι ευνοούνται οι ενδοκυττάριες και εξωκυττάριες ανταλλαγές, αυξάνοντας την βιοδιέγερση και την επούλωση των ιστών.

Άμεση και διαρκής αναλγησία

Η ενέργεια WINBACK αναστέλλει την αίσθηση τουπόνου για περισσότερο από 48 ώρες. Το φαινόμενο αυτό εξηγείται από τις ταλαντώσεις της ενέργειας που διαταράσσουν την συμβατική εναλλαγή του σήματος πόνου. Έτσι οι νευρικές ώσεις διακόπτονται και ο ασθενής νιώθει άμεσα ανακούφιση από τον πόνο. Η ταχεία εξάλειψη του πόνου είναι ζωτικής σημασίας για μια πιο αποτελεσματική αποκατάσταση.

Λεμφική παροχέτευση

Με την αύξηση της έντασης της ενέργειας WINBACK η φυσική αντίσταση των βιολογικών ιστών μετατρέπει την ενέργεια σε θερμότητα, βελτιώνοντας τις διαδικασίες αναρρόφησης, πίεσης και επαναρρόφησης, και επιταχύνει τις τεχνικές της λεμφικής παροχέτευσης. Τα αποτελέσματα είναι άμεσα, η αύξηση της τοπικής θερμότητας προκαλεί την αγγείωση των λιγότερο αρδευόμενων περιοχών (ινώσεις, συσπάσεις), απελευθερώνοντας έτσι την κίνηση.

Θεραπεία WINBACK

Η θεραπεία WINBACK (TECAR) είναι ιδανική για την αντιμετώπιση όλων των μυοσκελετικών προβλημάτων. Στην τρέχουσα πρακτική, η συχνότητα των συνεδριών είναι από μία έως τρείς την εβδομάδα και ρυθμίζεται από το θεραπευτή ανάλογα με τις ανάγκες του ασθενούς. Εάν κριθεί απαραίτητο η θεραπεία μπορεί να πραγματοποιείται καθημερινά.

Οξείες παθήσεις

Μια άμεση θεραπεία 4 συνεδριών μπορεί να δοθεί χωρίς παρενέργειες, ανάλογα με την κατάσταση του ασθενούς και τη σοβαρότητα του τραυματισμού. Η διάρκεια της συνεδρίας είναι περίπου 10 με 15 λεπτά και μπορεί να συνδυαστεί με μια συνεδρία κινησιοθεραπείας.

Χρόνιες παθήσεις

Μια θεραπευτική αγωγή από 8 έως 10 συνεδρίες με ένα ρυθμό 2 έως 3 ανά εβδομάδα είναι απαραίτητη για την μακροπρόθεσμη αναδιοργάνωση των ιστών. Η διάρκεια των συνεδριών αποφασίζεται ανάλογα με την περιοχή και την παθολογία, και κυμαίνεται μεταξύ 15 με 20 λεπτά με δυνατότητα συνδυασμού με μια συνεδρία κινησιοθεραπείας.

Ενδείξεις

Αναλγητική και αντιφλεγμονώδης δράση, διακοπή του φαύλου κύκλου πόνος-φλεγμονή-δυσκαμψία, απελευθέρωση του εύρους των αρθρώσεων, ινολυτική δράση, μείωση του οιδήματος, διευκόλυνση της διάχυσης του αίματος, βελτίωση της διαδικασίας ανάρρωσης. Μείωση του χρόνου ανάκτησης, επιτάχυνση της επιστροφής στη φυσική άσκηση.

Θεραπεία σε 3 στάδια (10 έως 20 λεπτά)

1. Εξάλειψη του πόνου
2. Αύξηση του εύρους κίνησης
3. Επιτάχυνση της διαδικασίας επούλωσης

Αφήστε μια απάντηση

Close Menu